Tomaatti-omenachutney
Vietin marraskuussa kaksi perjantai-iltaa työväenopiston ruokakurssilla, tällä kertaa intialaisen kasvisruuan. Tuija Ruuska on hyvä opettaja, jonka kursseilta saa toimivat reseptit, joissa on maku kohdallaan. Melkein tekisi mieli vetää kotiinpäin, mutta silti totean että Helsingin paras kasvisruoka löytyy Kuvataideakatemian opiskelijaruokalasta, Kasvisbaarista.
Tässä postauksessa chutney ja myöhemmin lisää. Chutney on mun makuun sopivan tulinen, käytin tähän yhden luomuchilipalon siemenineen. Tiesin ko erän olevan mietoa, joten uskalsin jättää siemenet mukaan.
Sinapinsiemenet kannattaa sisällyttää reseptiin koska tuovat mukavan ja selvästi havaittavan vivahteen. Sinapinsiemeniä kokeilin viime viikolla muuhunkin kuin intialaiseen ruokaan, huonolla menestyksellä. (Tästä ei sen enempää kuin että en suosittele yhdistämään niitä punaisista linsseistä, purjosta ja artisokan sydämistä koottuun pastakastikkeeseen kuten Whole foodsin iApp kehotti.) Ja sitten sen chutneyn resepti:
1 dl rusinoita + 1/2 dl vettä
4 tomaattia
1 omena
2-3 valkosipulin kynttä
3 rkl öljyä
1 rkl tummia sinapinsiemeniä (etnisistä)
1 tl kokonaista jeeraa
2 rkl raastettua inkivääriä
1-2 chiliä (riippuu lajin tulisuudesta ja omasta mausta)
1 tl kurkumaa
1-2 tl suolaa
1 rkl inkkarisokeria
Luota rusinoita min 10 minuuttia. Kuutioi tomaatit ja omena pieniksi kuutioiksi. Silppua valkosipuli.
Kuullota jeeran ja sinapinsiemeniä öljyssä kuumassa kattilassa muutama minuutti. Vähennä lämpöä, lisää muut mausteet ja hauduta vielä hetkinen. Lisää loput aineet ja hauduta miedolla lämmöllä puoli tuntia. Jäähdytä. Tarjotaan kylmänä.
Kuvassa spydärin kanssa. Spydärissä oli tummaa luomubasmatia, pakasteherneitä ja mungin ituja paistettuna seesamöljyssä ja maustettuna Asia Herbamarella.
Trackbacks