Hedelmäinen hirssipuuro
Löysin Whole Foodsin iAppista pari hauskaa puuroreseptiä, joista ensimmäistä ehdin testata eilen pitkän aamun kunniaksi. Namnamnamnam! Puuro ei synny hetkessä, mutta eipä hyvä jutut usein synnykään. Hirssi on mulle melko tuntematon vilja, mutta puuron raaka-aineena tulee kyllä tästä eteenpäin pysymään valikoimassa. Ja siis reseptiähän voi varioida millä tahansa hedelmillä ja mausteilla huvittaa. Ohje neljälle.
2,5 dl hirssisuurimoita
3 dl kasvimaitoa
3 dl omenamehua
1 kanelitanko
1 tl vihreitä kardemumman palkoja
4 taatelia
3-4 klementiiniä
hyppysellinen suolaa
Paahda hirssisuurimoita pannulla/kattilassa keskilämmöllä kolme, neljä min kunnes alkavat tuoksua. Kaada suurimot kulhoon ja kylmää vettä päälle. Hiero suurimoita käsien välissä. Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä minuutti, valuta hyvin.
Laita (haude)kattilaan suurimot, nesteet, mausteet ja silputut taatelit. Anna hautua kannen alla kunnes suurimot ovat kypsiä, mulla meni varmaan tunti.
Kuori klementiinit terävällä pikkuveitsellä siten että hedelmäliha tulee näkyviin. Nylje hedelmäliha irti kalvoista ja hämmennä puuroon ennen tarjoilua. Tarjoile maidon kanssa.