Siirry sisältöön

Hedelmäinen hirssipuuro

7 joulukuun, 2011
by

Löysin Whole Foodsin iAppista pari hauskaa puuroreseptiä, joista ensimmäistä ehdin testata eilen pitkän aamun kunniaksi. Namnamnamnam! Puuro ei synny hetkessä, mutta eipä hyvä jutut usein synnykään. Hirssi on mulle melko tuntematon vilja, mutta puuron raaka-aineena tulee kyllä tästä eteenpäin pysymään valikoimassa. Ja siis reseptiähän voi varioida millä tahansa hedelmillä ja mausteilla huvittaa. Ohje neljälle.

2,5 dl hirssisuurimoita
3 dl kasvimaitoa
3 dl omenamehua
1 kanelitanko
1 tl vihreitä kardemumman palkoja
4 taatelia
3-4 klementiiniä
hyppysellinen suolaa

Paahda hirssisuurimoita pannulla/kattilassa keskilämmöllä kolme, neljä min kunnes alkavat tuoksua. Kaada suurimot kulhoon ja kylmää vettä päälle. Hiero suurimoita käsien välissä. Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä minuutti, valuta hyvin.

Laita (haude)kattilaan suurimot, nesteet, mausteet ja silputut taatelit. Anna hautua kannen alla kunnes suurimot ovat kypsiä, mulla meni varmaan tunti.

Kuori klementiinit terävällä pikkuveitsellä siten että hedelmäliha tulee näkyviin. Nylje hedelmäliha irti kalvoista ja hämmennä puuroon ennen tarjoilua. Tarjoile maidon kanssa.

20111207-183948.jpg

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: