Siirry sisältöön

Kukkakaali-kookoskermalisuke

29 marraskuun, 2011
by

Näin ilmojen kylmetessä tämä on yksi suosikki-raakaruokani. Kiinalaisen lääketieteen mukaan tietyt mausteet ”lämmittävät” kehoa, ja inkivääri, curry ja valkosipuli maistuvatkin hyvältä – kookoskerman pehmeyteen yhdistettynä ne sulavat suussa.

Ainekset:
Pala kukkakaalia
1-2 porkkanaa
1-2 kynttä valkosipulia
2-4 cm pala tuoretta inkivääriä
1-2 dl kookoskermaa
currya, kurkumaa, mustapippuria, ruususuolaa
(tuoretta korianteria)

Pilko kukkakaali niin pieneksi muruksi kuin saat tai mihin hermo riittää. Kuori ja kuutioi porkkanat niinikään, pieni myös valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kaada ainekset kulhoon, lisää mausteet ja kookoskermaa sen verran että annoksesta tulee kostea. Tämä paranee seisottamalla hetken aikaa jääkaapissa, mutta kiireessä tätä voi syödä tällaisenaankin.  Hienonna päälle tuoretta korianteria jos sellaista on, minulla ei tänään ollut.

Toisinaan lisään reseptiin liotettuja ja blenderillä vesitilkan kanssa soseutettuja auringonkukansiemeniä proteiiniksi. Tänään aterialla oli myös paistettua marinoitua tofua. Tofun pehmeys ja suolaisuus sopivat salaatin rapeuteen ja makeuteen erinomaisesti.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: