Siirry sisältöön

Chili-parsakaali

22 joulukuun, 2010
by

Tää lisuke on yksi mun ehdottomista lemppareista pikapaistettujen ruusukaalien ohella. Niinhän se on, että yksinkertainen on parasta (ja helpointa). Ja sopii loistavasti joulupöytään. Ja kaalit on niiiiiiiin terveellisiä. Tarvitaan:

n. 300 g parsakaalia
3 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
muutama rkl oliiviöljyä
1 dl mantelilastuja (tai enemmän…)
suolaa, mustapippuria, sitruunamehua

Katkaise parsakaalin nuput, kuori ja viipaloi varsi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Ota chileistä siemenet ja vaalea malto pois.

Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla. Varo etteivät pala! Laita lastut sivuun.

Paista valkosipuleita ja chilejä pannulla öljyssä siten, että valkosipulit tulevat kullankeltaisiksi. Laita sivuun kun ovat valmiita.

Lisää pannulle öljyä sekä parsakaalin nuput ja pilkotut varret. Paista suhteellisen kovalla lämmöllä parsakaaleja viitisen minuuttia käännellen ahkerasti. Saavat saada väriä. Ota pannu sivuun liedeltä, laita kansi päälle ja anna parsakaalien hautua vielä muutama minuutti.

Laita parsakaalit kulhoon, lisää sekaan chili-valkosipuliseos ja suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan. Pirskottele päälle sitruunamehua ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: