Mantelivoi
Jes! Olen jo pitkään kaivannut leivän päälle jotain raakaa ja vegaanista juuston ja voin korvaavaa juttua. Paputahnat ja tahini eivät aina vain nappaa.
Tällä viikolla mantelimaitoa tehdessäni unohdin mantelit likoamaan puoleksitoista vuorokaudeksi jääkaappiin, jonka jälkeen ne onkin helppo kuoria ilman kiehuvaa vettä. Vitamixilla tästä levitteestä sais varmaan samettisen sileää ja pehmeää, mutta mä tykkään kyllä myös tästä pureskeltavasta versiosta:
1,5 dl kuorellisia luomumanteleita liotettuna jääkaapissa 1,5 vuorokautta
kunnon loraus luomuneitsytoliiviöljyä
hyppysellinen ruususuolaa
Valuta ja kuori mantelit liotuksen jälkeen. Lisää manteleiden joukkoon oliiviöljy ja hyppysellinen suolaa. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Itse söin hapankorpun päällä kurkun kera. Parempaa kuin voi!