Siirry sisältöön

Mantelivoi

16 joulukuun, 2010
by

Jes! Olen jo pitkään kaivannut leivän päälle jotain raakaa ja vegaanista juuston ja voin korvaavaa juttua. Paputahnat ja tahini eivät aina vain nappaa.

Tällä viikolla mantelimaitoa tehdessäni unohdin mantelit likoamaan puoleksitoista vuorokaudeksi jääkaappiin, jonka jälkeen ne onkin helppo kuoria ilman kiehuvaa vettä. Vitamixilla tästä levitteestä sais varmaan samettisen sileää ja pehmeää, mutta mä tykkään kyllä myös tästä pureskeltavasta versiosta:

1,5 dl kuorellisia luomumanteleita liotettuna jääkaapissa 1,5 vuorokautta
kunnon loraus luomuneitsytoliiviöljyä
hyppysellinen ruususuolaa

Valuta ja kuori mantelit liotuksen jälkeen. Lisää manteleiden joukkoon oliiviöljy ja hyppysellinen suolaa. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Itse söin hapankorpun päällä kurkun kera. Parempaa kuin voi!

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: