Skip to content

Purjoperunasosekeitto ja paahdetut kurpitsansiemenet kahdelle

helmikuu 9, 2013
by

Minun tehnyt mieli tätä klassikkokeittoa jo pitemmän aikaan ja tänään versioin tästä tällaisen yrttisemmän version. Lisukkeeksi paahdoin kurpitsansiemeniä, joiden ansiosta ruuassa on noin 10g lisää proteiinia, 5g/annos.

Ainekset:
6 jauhoista perunaa
1 iso purjo
1 rkl öljyä
vettä
1 dl kasvikermaa
1/2 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1 tl salviaa

3 rkl kurpitsansiemeniä
1 tl suolaa

Halkaise ja pese purjo, kuori perunat. Pilko ne isohkoiksi paloiksi. Kuumenna öljyä kattilassa ja pyöräytä kasviksi siinä muutaman minuutin ajan. Piei kuullottaminen tuo liemeen makua, eikä kasvisliemi ole tarpeen. Kaada päälle vettä niin että kasvikset peittyvät. Lissä suola ja pippuri.

Anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Kaada kasvikset siivilään niin että otat keitinliemen talteen samalla.

Soseuta kasvikset (rivakasti, peruna ei pidä liiasta vatkaamisesta). Palauta kasvissose kattilaan, lisää kerma ja sekoita takaiseksi. Tämän niksin opin aikanaan opiskelijana: kaikista sosekeitoistani tuli aina mielettömän laihoja kun soseutin kasvikset suoraan liemineen.

Lisää ensin kerma, sekoita tasaiseksi ja lisää sen jälkeen keitinlientä kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Kiehauta. Lisää yrtit ja anna hautua muutama minuutti kannen alla miedolla lämmöllä tai sammutetun lieden jälkilämmöllä.

Kuumenna paistinpannu, ja paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat saada väriä tai kuulet ensimmäisen halkeavan siemenen ”poksahduksen”. Lisää suolaa ja lisää siemenet valmiin keiton päälle lautasilla.

Meidän versiostamme tuli tänään aika paksua, mutta maku oli erinomainen:

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: