Ryppyperunoita ja mojo-kastiketta
Tämän gluteiinittoman ruokavalioni myötä olen opetellut uudelleen syömään perunaa. Tänään kokeilin tehdä kanariansaarilla maistettuja ryppyperunoita, ja mukailin rinnalle oman version mojo-kastikkeesta sen mukaan mitä kaapista löytyi.
Ryppyperunoiden ohjeen lainasin Pastanjauhantaa-blogista, kiitos!
Mojo-kastike (oma versioni)
1 suippopaprika
2 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita (öljyyn säilöttyjä)
3 valkosipulinkynttä
1 rkl omenaviinietikkaa
3/4 dl neitsyoliiviöljyä
1 tl korianteria
1/2 tl chilirouhetta
1 rkl sokeria (meillä palmusokeria)
Tämä kastike muistuttaa elävän ravinnon mukaista marinara-kastiketta, ja sopisi varmasti hyvin myös esimerkiksi kesäkurpitsapastan kanssa.
Silppua valkosipuli ja paloittele pesty ja siemenistä siivottu paprika. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi.
Tämänpäiväisellä aterialla lisäksi lapsen rakentama salaatti kesäkurpitsasta, suippopaprikasta, vihreistä linsseistä ja alfa alfan iduista, mausteeni kurpitsansiemenöljyä, suolaa ja pippuria: