Skip to content

Vihreä lounaspasta

helmikuu 2, 2012
by

Teki mieleni tahinia. Ruohonjuuren sivuilta löysin tahinikastikkeen ohjeen jota muokkasin. Kastike sopi erinomaisesti kesäkurpitsaspagetin päälle. Täyteläisyyttä ja raikkautta samassa paketissa. Ei kovin lämmittävää kahdenkymmenen asteen pakkasella mutta jälkkäriks voi sitten juoda vaikka chaita.

Tahinikastike (2-3 annokseen):
3 rkl tahinia
1/2 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
3 rkl persiljaa
hyppysellinen jeeraa
1/2 tl hunajaa
maustemitallinen tamaria

Sekoita sauvasekoittimella tahini ja vesi kuohkeaksi. Lisää muut aineet ja surruuta tasaiseksi.

Pastaa varten (2 annosta):
1/2 keskikokoisesta kesäkurpitsasta
kourallinen vihreän linssin ituja
1 avokado
1/2 ruukkua rucolaa

Kuori kesäkurpitsa. Leikkaa mandoliinilla tai vihanneshöylällä kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita idut ja avokadokuutiot sekaan. Kaada annoksen päälle kastiketta ja jauha kierros, pari mustapippuria. Koristele rucolalla.

20120202-124258.jpg

One Comment leave one →
  1. helmikuu 2, 2012 12:28 pm

    Tahini on ihanaa ja hyvältä kuulostaa tämä reseptikin. Pitääpä tulostaa itselle muistiin ja vinkiksi. Kiitos🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: