Vihreä lounaspasta
Teki mieleni tahinia. Ruohonjuuren sivuilta löysin tahinikastikkeen ohjeen jota muokkasin. Kastike sopi erinomaisesti kesäkurpitsaspagetin päälle. Täyteläisyyttä ja raikkautta samassa paketissa. Ei kovin lämmittävää kahdenkymmenen asteen pakkasella mutta jälkkäriks voi sitten juoda vaikka chaita.
Tahinikastike (2-3 annokseen):
3 rkl tahinia
1/2 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
3 rkl persiljaa
hyppysellinen jeeraa
1/2 tl hunajaa
maustemitallinen tamaria
Sekoita sauvasekoittimella tahini ja vesi kuohkeaksi. Lisää muut aineet ja surruuta tasaiseksi.
Pastaa varten (2 annosta):
1/2 keskikokoisesta kesäkurpitsasta
kourallinen vihreän linssin ituja
1 avokado
1/2 ruukkua rucolaa
Kuori kesäkurpitsa. Leikkaa mandoliinilla tai vihanneshöylällä kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita idut ja avokadokuutiot sekaan. Kaada annoksen päälle kastiketta ja jauha kierros, pari mustapippuria. Koristele rucolalla.
Tahini on ihanaa ja hyvältä kuulostaa tämä reseptikin. Pitääpä tulostaa itselle muistiin ja vinkiksi. Kiitos 🙂