Skip to content

Tattari-kaurapuuro

helmikuu 2, 2012
by

Tattari olkoon nyt uusi musta mun ruokavaliossa. Tattarin maku sopii hyvin mun suuhun, tykkään myös siitä, että kypsänäkin suurimoihin jää pieni purutuntuma. Paaston jälkeen en ole muita viljoja kuin kvinoaa ja tattaria syönyt, tänään lisäsin kauraa puuron sekaan. Illalla ajattelin tehdä tattarilisuketta ja paahdettuja juureksia.

Määrät on vähän sinne päin…

1,5 dl tattarisuurimoita
1,5 dl höyryttämättömiä kaurahiutaleita
3 dl kauramaitoa (lisää tarvittaessa)
pieni kanelitanko
suolaa

Tarjoiluun mustaherukoita ja vaahterasiirappia, joiden makuyhdistelmä on lyömätön.

Paahda tattarisuurimoita ja kaurahiutaleita paistinpannulla kunnes saavat hieman väriä ja tuoksuvat paahtuneilta. Samalla kuumenna maito (haudutuskattilassa) kiehumispisteeseen. Lisää tattarit ja kaurat sekä kanelitanko maidon sekaan ja anna hautua puolisen tuntia. Lisää maitoa tarpeen mukaan. Mausta suolalla. Tarjoile marjojen ja vaahterasiirapin / hunajan kanssa.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: