Siirry sisältöön

Gram-lettu

27 tammikuun, 2013
by

Vegaaninen välipala tuottaa monille päänvaivaa. Mitä pientä ja proteiinipitoista syödä aamulla tai välipalaksi? Yksi vaihtoehto ovat gram-letut. Gram-jauho on kikhernejauhoa, jota myydään useimmissa etnokaupoissa gram-jauhon nimellä. Joskus olen törmännyt näihin nimellä ”vegaaninen munakas” mutta en pidä nimestä koska ei tämä mitään munakasta ole, vaan ihan rehellinen lätty.

Tänään tein tällaista intiahenkistä välipalaa. Annoksesta tulee yksi iso lettu, josta syö ainakin kaksi.

2 dl gramjauhoa
2 dl vettä
1 tl jeeraa
1 tl korianteria
1 tl kurkumaa
1/2 tl suolaa
1 sipuli
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl paistonkestävää öljyä

Sekoita jauho ja mausteet keskenään, lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Pilko sipuli ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli ja inkivääri. Kun sipuli alkaa kuullottua, kaada päälle taikina ja painele tasaiseksi pannulle. Paista noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Tämän kanssa sopii monenlainen lisuke: salaatti, oliivit, soijajugurttikastike…  yksi ystäväni syö näitä ketsupin kanssa!

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: