Siirry sisältöön

Intialainen muunneltava curry

20 huhtikuun, 2011
by

 Ja taas Bergenströmien kirjasta. Täytyy myöntää, että viime viikonloppuna käytin pari tuntia kyseisen keittokirjan selailemiseen ja pääsiäispyhien ruokien pohtimiseen. Ihan vain siitä ilosta, että mulla on keittiö ja keittiötarvikkeet käytössä, nolla muuttolaatikkoa nurkissa ja kauhea ikävä ruuanlaittoa!

Tein tästä kaksi versiota. Ensimmäisen itselleni normaalimausteilla ja toisen tyttärelleni vähennetyillä mausteilla (ja paha, paha – broilerilla). Kasvisversion pohjaan käytin:

4 rkl auringonkukkaöljyä
2 hienonnettua keltasipulia
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl raastettua inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
1 tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
1 tl garam masalaa
1/4 tl chilirouhetta (tai cayennea)
5 dl vettä
5 keskikokoista tomaattia hienonnettuna
1 rkl hunajaa (tai sokeria)
suolaa

Sisällöksi: 2 porkkanaa, 1 pieni kukkakaali, muutama kourallinen vihreitä papuja (pakasteena), 2 perunaa

Lopuksi 2 dl kaurakermaa (14%)

Tee ensin pohja. Kuumenna öljy, kuullota sipulia hiljalleen (!) 10 minuuttia ja lisää hienonnetut valkosipulit ja inkivääriraaste. Kuullota pari minuuttia vielä. Lisää mausteet ja paista muutama minuutti. Lisää vesi, hienonnetut tomaatit ja hunaja ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Mausta suolalla.

Pilko haluamasi vihannekset pienehköiksi paloiksi ja lisää pataan. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä lisää kaurakerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Tarjoile riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

No comments yet

Jätä kommentti