Haudutettu punakaali
Joulua ja jouluruokia odottaessa tein viikko sitten haudutettua punakaalia. En jaksanut tehdä Labbyn laatikossa tulleesta kerästä punakaali-puolukkasalaattia seuraavaksi kolmeksi viikoksi, joten googlasin resepteitä ja muokkailin hieman. Valokuvaa tästä kauniin värisestä tuotoksesta ei ole – lupaan valokuvan jahka saan pakastimesta seuraavan kerta-annoksen. Itse aion ehdottomasti tehdä tätä joulupöytään; sopisi loistavasti viime jouluna testattujen linssimurekkeen ja taatelihillokkeen kanssa. Itse söin edellä mainittujen puutteessa kaikkien ruokien lisukkeena.
1 kerä punakaalia (näppärän arvioijan mukaan omani painoi reilun kilon)
2 omenaa
oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
210 g mustaherukkahyytelöä
3 dl punaviiniä
muutama neilikka
1/2 kanelitanko
ruususuolaa ja valkopippuria
Halkaise kaali ja leikkaa / koverra kanta kokonaan pois. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja leikkaa omena kuutioiksi (tai mitä siitä nyt helposti aikaan saakaan). Laita ison kattilan pohjalle kaksi isoa lorausta oliiviöljyä ja heitä sekaan kaalit ja omenat sekä etikka kaalin värin säilyttämiseksi. Kuullota näitä kunnes kaali pehmenee hiukan. Lisää loput aineet ja hauduta kannen alla, miedolla lämmöllä puolisentoista tuntia.