Siirry sisältöön

Hernemureke ja kukkakaalimuussi

20 helmikuun, 2013
by

Hernemurekkeen reseptin sovelsin itse, kukkakaalimuussiin sain inspiraation Chocochilistä. Minulla ei ollut kaurakermaa, vaan itsetehtyä kauramaitoa, joten maku ei ollut niin ”kermainen” kuin varmaan alkuperäisessä. Hyvää oli silti.

Murekkeita kehittelen koska kasvispihvien värkkäämisessä on aina hommaa – jos haluaa maukkaita ja rapeita pihvejä, pitää ne paistaa pannulla ja öljyä kuluu, uunissa taas pihveistä tulee helposti kuivahkoja. Mureketaikina on periaatteessa aika samanlaista kuin pihvitaikinakin, sen vaan voi jättää kokonaiseksi möykyksi ja kypsentää uunissa. Nyt kokeilin saada murekkeeseen lisää mehevyyttä soijajugurtin avulla ja se onnistui hyvin. Murekkeen rakenne pysyi kosteana ja mausteita oli kerrankin tarpeeksi!

Seuraavaksi alan täyttää näitä murekkeita jollain! Mikäköhän olisi hyvää, sopisikohan luumutäyte? Savutofuyllätys?

Käytin ristiin sekä kokonaisia hernettä että rouhetta; ajattelin että murekkeeseen olisi hyvä jäädä vähän pureskeltavaakin. Näin se menee:

Hernemureke (4-6:lle ruokailijalle)
3 dl valmiiksi keitettyjä ruokaherneitä (mulla oli jäänyt näitä pakkaseen)
1 1/2 dl hernerouhetta
1 suuri sipuli
1 dl maustamatonta soijajugurttia
1 dl (gluteenitonta) korppujauhoja
1/2 dl vettä
1 rkl hyvää öljyä
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl paprikajauhetta
1/2 rkl jeeraa
1 tl suolaa

Laita hernerouhe kiehumaan yhdessä pilkotun sipulin kanssa ja anna keittyä noin 20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa mausteet korppujauhoon. Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, vesi ja öljy. Lisää korppujauhe-mausteseos. Kun rouhe on kypsää, yhdistä se suuressa kulhossa kypsien herneiden ja korppujauho-jugurttiseoksen kanssa. Tarkista maku. Kumoa leivinpaperoituun uunivuokaan ja kypsennä 200°:ssa noin 45 minuuttia.

Kukkakaalimuussi (4:lle)

1 kukkakaali
1 dl kauramaita/karma
1 tl suolaa
1 rkl hyvää oliiviöljyä

Pilko kokonainen kukkakaali paloiksi ja keitä kypsäksi. Muussaa yhdessä kaurakerman tai maidon kanssa ja mausta suolalla.

Kuvia minä en osaa edelleenkään ottaa, aina on tuon keittiön lampun varjo kuvassa! Annos oli taas valjun värinen: tässä on mureketta, muussia, kaaliraastetta ja pikainen maizena-suurustettu salvialla maustettu kauramaito-valkokastike. Minusta ihan ok, lapsesta kamalaa liisteriä.

Ps. Taggasin tämän myös lähiruuaksi vaikka mausteet ja öljyt eivät kotimaisia tällä kertaa olleet. Suokaa anteeksi.

One Comment leave one →
  1. 13 maaliskuun, 2013 8:33 pm

    Heippa, heitin sinulle haasteen ! http://maijanmakia.blogspot.fi/

Jätä kommentti