Arame-papusalaatti
Kävin elo-syyskuun vaihteessa Lontoossa, ja voi mikä kateus taas iski. Wholefoodsista sai vaikka mitä erilaisia valmisruokia – vegaanisena, vegetaarisena, luomuna ja läheltä! Ja sitä raw-herkkujen määrää voi vain ihmetellä. Hain pariin otteeseen ilta- ja aamupalatarvikkeet Wholefoodsista, joten pärjäsin ilman mitä-eteen-sattuu-osumaan-arpapeliä. Hotellin minibaarin jääkaappi riittää kuitenkin näköjään hyvin välipalatarvikkeille. Tosin hotellini lähellä oli Natural Kitchen -kauppa/kahvila, josta sai soppaa, salaatteja ja muita ylihinnoiteltuja ihanuuksia. (Marylebone High Street)
Jos Lontoossa sattuu olemaan lauantaisin, jokaisen foodien kannattaa ihan ehdottomasti käydä Borough Marketilla. Se on ruokataivas, joka mun mielestä ansaitsisi ruokatorien kolme michelin-tähteä; reitiltä poikkeamisen arvoinen nähtävyys, jopa erillisen matkan. Itse otin tuolta mukaan lentokoneeseen vegaaniburgerin (supersymppikset pojat myymässä), lähijuustoa, paahdettuja tomaatteja, 100% suklaata, ja paikan päällä söin vuohenmaitoon tehdyn hunajajäätelön. Jälkiviisaana totesin ettei aamiaista olisi kannattanut syödä etukäteen.
Alla olevan salaatin rekonstruoin ja osittain muokkasin yhdestä Wholefoodsin valmisruuasta jo kerran aiemminkin, ja ylihuomenna se pääsee savutofu-tomaattileipien kanssa mukaan seitsemäntoista tunnin lentomatkalle San Franciscoon. (Ja tänään junamatkalle Kuopioon.) Jotenkin mä en luota noihin lentokoneiden vegaaniruokiin… (VR:n vegaaniruokia ei taida edes olla.) Ja tää salaatti on taas tätä yksinkertainen-on-parasta-sarjaa.
Kourallinen arame-merilevää
1 tlk kidneypapuja
1 pienehkö punasipuli
1 paprika
1 porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
Oreganoa (mulla sekä tuoretta että kuivattua)
Oliiviöljyä
Soijakastiketta
Sitruunamehua
Mustapippuria
Keitä aramea vedessä noin vartin verran ja valuta. Huuhdo ja valuta kidneypavut hyvin. Kuori sipuli ja silppua. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa, porkkana ohuiksi tikuiksi ja pilko edelleen pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta. Valmista!