Suppiskastike ja spelttiä
Pääsin viikonloppuna korpeen etsimään sieniä. Sato ei ollu valtava, mutta sää täydellinen! Kastike syntyi siitä mitä kaapista löytyi, ja koska mä tykkäsin siitä tosi paljon niin pääsee tännekin. Annos on kahdelle.
Vajaa litra suppiksia
Öljyä paistamiseen
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso paprika (tai 2 pientä eri väristä)
Paprikajauhetta
Provencen maustesekoitusta (rosmariini, timjami, oregano, kynteli, salvia)
Oatlyn kaurakermaa
(Aurinkokuivattuja / paahdettuja tomaatteja)
kymmenisen mangoldia lehtineen päivineen
Suolaa
Mustapippuria reippaasti
Spelttilisuke:
2 dl speltinjyviä
4 kuivattua lipstikan lehteä maistamaan keitinvettä
Liota kokonaisia speltinjyviä tunti ja keitä toinen.
Paista suppiksista pannulla neste pois. Lisää pannulle öljy sekä silputut sipulit ja valkosipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää paprikakuutiot ja kuullota vielä hetki. Mausta paprikajauheella ja yrteillä. Lisää pannulle kermaa (sopivan kastikekoostumuksen aikaansaamiseksi) ja tomaatit. Anna hautua hetki kannen alla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pilkotut mangoldin varret ja lehdet ja anna vielä hautua kannen alla jälkilämmöllä.