Siirry sisältöön

Suppiskastike ja spelttiä

5 lokakuun, 2011
by

Pääsin viikonloppuna korpeen etsimään sieniä. Sato ei ollu valtava, mutta sää täydellinen! Kastike syntyi siitä mitä kaapista löytyi, ja koska mä tykkäsin siitä tosi paljon niin pääsee tännekin. Annos on kahdelle.

Vajaa litra suppiksia
Öljyä paistamiseen
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 iso paprika (tai 2 pientä eri väristä)
Paprikajauhetta
Provencen maustesekoitusta (rosmariini, timjami, oregano, kynteli, salvia)
Oatlyn kaurakermaa
(Aurinkokuivattuja / paahdettuja tomaatteja)
kymmenisen mangoldia lehtineen päivineen
Suolaa
Mustapippuria reippaasti

Spelttilisuke:
2 dl speltinjyviä
4 kuivattua lipstikan lehteä maistamaan keitinvettä

Liota kokonaisia speltinjyviä tunti ja keitä toinen.

Paista suppiksista pannulla neste pois. Lisää pannulle öljy sekä silputut sipulit ja valkosipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää paprikakuutiot ja kuullota vielä hetki. Mausta paprikajauheella ja yrteillä. Lisää pannulle kermaa (sopivan kastikekoostumuksen aikaansaamiseksi) ja tomaatit. Anna hautua hetki kannen alla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pilkotut mangoldin varret ja lehdet ja anna vielä hautua kannen alla jälkilämmöllä.

20111005-065632.jpg

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: