Pestopasta
Raakapesto on klassikko, raakapasta on klassikko, tää ruoka on siis tuplaraakaklassikko. On myös pikaruoka, jos pesto on valmiiks tehty.
Pesto:
1/2 dl cashewpähkinöitä liotettuna ja valutettuna
3 kourallista basilikaa (mä käytin tavallista, kreikkalaista ja sitruunabasilikaa)
1 pieni valkosipulinkynsi pilkottuna
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Ruususuolaa
Kirsikkatomaatteja jotka maustettu öljyllä, valkoisella balsamicolla, mustapippurilla ja herbamarella
Kesäkurpitsaa kuorittuna ja höylättynä leveäksi ”nauhapastaksi”
Rucolaa tarjoiluun
Valmista pesto. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Marinoi tomaatit. Höylää kesäkurpitsa lautaselle. Sekoita tomaatit pastan joukkoon, lisää pesula pai ruokalusikallista annoksen päälle, sekoita annos ja koristele rucolalla.