Palsternakkakeitto ja paahdetut kikherneet
Normaalin kameran siirtopiuha on rikki, joten nyt mennään jonkin aikaa iphonen kuvilla. Sori.
Tein tosi, tosi hyvää palsternakkakeittoa, jota tyttärenikin kehui. Ja jälkimmäinen johtui siis perunasta. Muista ettet laita uusia perunoita tähän soppaan tai pääset tapetointihommiin. Ja kikherneet kannattaa tehdä etukäteen tai laittaa paahtumaan ennen keiton aloittamista.
2-3 palsternakkaa
4-5 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
kiehuvaa vettä
kasvisliemijauhetta
250 ml kaurakermaa
tuoretta / pakastettua persiljaa
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
Kuori ja pilko palsternakat ja perunat n. 2×2 cm lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipuleita hetki ja kaada joukkoon juurekset. Jatka kuullottamista viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemijauhe ja (kiehuvaa) vettä kunnes kasvikset melkein peittyvät. Anna porista kannen alla kunnes palsternakat ovat kypsiä. Surruuta sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää kerma ja tarvittaessa vielä vettä. Lisää persilja, suola ja pippuri ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois liedeltä ja valuta sekaan sitruunamehua, noin ruokalusikallinen tai kaksi, maun mukaan.
3 dl kikherneitä
tilkka oliiviöljyä
savupaprika- ja valkosipulijauhetta
vähän suolaa
Laita paistinpannulle öljy, kikherneet ja ripottele mausteet päälle. Paahda herneitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tai ainakin niin pitkään että ovat rapeita pinnalta. Jos annat herneiden paahtua pidempään eli kuivaksi asti, ne säilyvät pitkäänkin huoneenlämmössä (kannettomassa rasiassa).
Kuvassa oleva avokado on maustettu Uusi musta -blogista bongatulla reseptillä. Puolita avokado, laita koloon 1-2 tl bruschettajauhetta (myydään ainakin Ekolossa ja Hakaniemen hallin luomukaupassa eli Satumarjassa) ja puolet em. määrästä oliiviöljyä. Anna mausteseoksen tasaantua hetki. Lusikoi. Taivaallista!
Mitä on savupaprika?! Rrrrrakastan savun makua ja haluas tätä samaa kamaa! Ostopaikkavinkkejä, kiitos 🙂
Tuon savupaprikajauheen ostin Hakaniemen hallin maustekaupasta. Joskus jostain blogista luin seitanin marinadireseptin ja oli tarkoitus kokeilla savupaprikaa siihen, mutta ehdinkin kokeilla sitä näihin ekaks. Ja savupaprika on varmaan superfeikkiä – savuaromi taidetaan noihin laittaa tippoina…