Siirry sisältöön

Linssikeitto punaisista linsseistä

4 helmikuun, 2013
by

Tämä lämmittävä talvinen soppa syntyy nopeasti:

2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
500g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl kuminaa
1 tl timjamia
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1/2 tl suolaa

Pilko sipulit. Sipulin sijaan tai kera tähän keittoon sopii hyvin myös varsiselleri. Lämmitä öljyä kattilassa ja lisää siihen mausteet timjamia ja suolaa lukuunottamatta. Kuminasta saa parhaiten maun irti kun sen murskaa juuri ennen käyttöä morttelissa. Kun sipulit alkavat muuttua läpinäkyviksi, lisää hyvin huuhdellut punaiset linssit, vesi, tomaattimurska ja -pyree. Anna porista noin 20 minuuttia, lisää suola ja timjami. Soseuta keitto ja tarkista maku.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: