Linssikeitto punaisista linsseistä
Tämä lämmittävä talvinen soppa syntyy nopeasti:
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl punaisia linssejä
5 dl vettä
500g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl kuminaa
1 tl timjamia
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1/2 tl suolaa
Pilko sipulit. Sipulin sijaan tai kera tähän keittoon sopii hyvin myös varsiselleri. Lämmitä öljyä kattilassa ja lisää siihen mausteet timjamia ja suolaa lukuunottamatta. Kuminasta saa parhaiten maun irti kun sen murskaa juuri ennen käyttöä morttelissa. Kun sipulit alkavat muuttua läpinäkyviksi, lisää hyvin huuhdellut punaiset linssit, vesi, tomaattimurska ja -pyree. Anna porista noin 20 minuuttia, lisää suola ja timjami. Soseuta keitto ja tarkista maku.