Skip to content

Papumuhennos

tammikuu 17, 2013
by

Pakkaspäivään sopii hyvin papumuhennos. Tässä muhennoksessa lämmittävä makuyhdistelmä syntyy tomaatin, kanelin ja timjamin liitosta:

Talvinen papumuhennos

3 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
2 varsisellerin vartta
n. 5 dl papuja (minä nappasin pakkasesta kikherneitä ja mustapapuja, käytä makusi mukaan itsekeitettyjä tai kaksi purkillista tölkkipapuja)
2 rkl paiston kestävää öljyä
n. 2 rkl tomaattipyrettä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tölkillinen vettä
1 laakerinlehti
1 rkl paprikajauhe
1 tl kuminaa (siis ei jeeraa eli juustokuminaa vaan sitä ”ihan tavallista kuminaa”)
1 tl kanelia
1-2 tl timjamia
1 tl suolaa

Kuori ja silppua sipuli, pese ja viipaloi varsiselleri. Kuori ja pilko juurekset, ne saavat jäädä aika suuriksi paloiksi. Kuumenna öljyä kattilassa, lisää mausteet timjamia ja suolaa lukuunottamatta sekä tomaattipyre. Lisää sipuli ja sellerinvarret. Kuullota pehmeiksi ja lisää juurekset; kääntele mausteiden kanssa. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää pavut – ne ovat jo kypsiä joten niiden liika keitteleminen ei ole tarpeen; tärkeintä on että ne maustuvat liemessä. Lisää suola ja timjami. Jätä hautumaan kannen alle vielä noin kymmeneksi minuutiksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai timjamia. Annoksesta riittää 5-6 nälkäiselle. Me tänään syöneet emme osanneet päättää pitäisikö tämä syödä haarukalla vai lusikalla joten söimme ensin haarukalla ja sitten lusikalla herkullisen liemen.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: