Inkiväärinen porkkana-kookos-keitto
Tänään nyhjäisin taas puolityhjistä kaapeista ruokaa, ja tuli erittäin onnistunut keitto. Tarkoituksena oli saada käytettyä puolikas tölkki jääkaapissa odottavaa kookosmaitoa, ja tehtyä ruokaa johon saisi tungettua inkivääriä, valkosipulia ja kurkumaa orastavaa flunssaa nujertamaan. Syntyi siis inkiväärinen porkkana-kookos-keitto. Ja koska haluan ruokiini aina proteiinia, keitosta löytyy myös iso kasa punaisia linssejä. Annos on 3-4 syöjälle.
Inkiväärinen porkkana-kookos-keitto
1 sipuli
4 cm pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
10 cm pala purjoa
4 isoa porkkanaa
2 dl punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa
vettä
1 rkl currya (tai enemmän tai vähemmän, riippuu curry-jauheesi vahvuudesta)
1 rkl kurkumaa
2 tl jauhettua korianteria
2 tl paprika-jauhetta
Aloita hienontamalla sipulit ja inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat. Mitä pienempiä paloja, sitä nopeammin keitto valmistuu. Huuhdo linssit huolellisesti.
Lämmitä öljyä kattilassa ja lisää mausteet suolaa lukuunottamatta. Kun mausteet ”kuohuvat”, lisää sipulit ja inkivääri. Kuullota muutama minuutti, älä polta. Lisää porkkanat ja kääntele mausteissa. Lisää vettä niin että kasvikset peittyvät.
Kun vesi kiehuu, lisää linssit ja suola. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä (noin 10 minuttia), tai pitempään jos porkkanat sitä tarvitsevat. Lisää tarvittaessa vettä.
Kaada liemi pois siivilän avulla, ota talteen. Kaada kasvikset joko monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi, tai takaisin kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito. Jos haluat löysempää keittoa, lisää keitinlientä. Tarkista maku. Kuumenna kiehumispisteeseen ja tarjoile.
Jos mulla olisi ollut tuoretta korianteria kaapissa, se olisi sopinut valmiin keiton päälle erinomaisesti. Herkkua oli, ja lapsikin santsasi.