Skip to content

Salaattia ja arame-levää

lokakuu 25, 2012
by

Opettelen levien käyttöä. Ne ovat hyvä lehtivihreän lähde näin talven lähestyessä, vaikka eivät ole lähiruokaa kyllä nähneetkään.

Tänään kokeilussa oli arame-levä, jota käytetään monissa elävän ravinnon reseptikirjoissa. Se kuulemma turpoaa vatsassa paljon, joten käyttämisen kanssa täytyy säilyttää malttia. Arame-levä on maultaan hyvin mieto, ja aika helposti lähestyttävä. Aikaisemmat kokemukseni levien syömisestä rajoittuvat vain noriin, jota käytän sushissa.

Tämä salaatti on muunnelma Raw food – elinvoimaa raakaravinnosta -kirjan ohjeesta.

1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 makea omena
1 dl arame-levää liotettuna
1/2 dl rusinoita
1/2 punttia viinisuolaheinää
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
laadukasta suolaa, pippuria myllystä

Laita arame-levä likoaman kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Suikaloin porkkana kuorimaveitsellä lastuiksi. Viipaloi varsiselleri ohuiksi siivuiksi ja kuutioi omena. Hienonna viinisuolaheinä (tämä ihan oman maun mukaan, minusta tämän suolainen makumaailma sopi levän kanssa yhteen tosi hyvin.) Yhdistä ainekset, lisää valutetta arame ja rusinat. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua, sekoita, lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja nauti.

Salaatissa yhdistyvät hienosti rapea ja pehmeä, ja makumaailma on hauskasti sekä kirpeä että makeahko.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: