Arkiruoka muuntuu moneksi
Aina ei jaksa olla noheva ja kokata tuoreruokaa ja piperryksiä. Kun on väsy ja kiire, luotan tähän reseptiin:
Paras tomaattikastike
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 porkkana
5 dl tomaattimurskaa
1 rkl basilikaa
1 rkl oreganoa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä
oliiviöljyä
Kuutioi vihannekset pieneksi ja kuullota reilussa määrässä öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska ja kaikki mausteet. Kun kastike kiehuu, alenna lämpö minimiin, laita kansi päälle ja jätä porisemaan vähintään tunniksi ja vaikka esimerkiksi koko aamupäiväksi. Kun ruoka-aika lähestyy, nosta lämpöä ja keitä kastike kokoon koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Poista laakerinlehdet ja tarkista maku.
Ensimmäisenä päivänä meillä oli kastiketta erikseen paistetun tofun kanssa. En pidä löllöstä tofusta kuin muutamien kiinalaisten ravintoloiden annoksissa joten paistan omani yleensä erikseen pannulla rapeksi ja maustan soijakastikkeella:
Seuraavana päivänä tuunasin kastikkeen toisen puolikkaan. Paistoin keitettyjä soijasuikaleita ja maustoin ne (koska kastikkeisiin ja keittoihin lisätyt soijasuikaleet ovat myös kamalaa lilliä ja niihin pitää saada hyvä paistopinta ja mausteet pintaan kiinni). Lisäsin pannulle kastikkeen, lorauksen soijakermaa ja puoli pussia pakastemaissia. Toimi edelleen: