Skip to content

Salaatteja!

toukokuu 2, 2012
by

Vappuna korkkasin piknik-kauden ja salaatti-innostus palasi. Tänään meillä oli ruuaksi kolmea erilaista salaattia:

Klassinen papusalaatti
Tämä on klassikko ja erinomainen piknik-eväs. Vaikka olisi lämmintäkin, tämä ei nuhjuunnu; on täyttävää ja proteiinirikasta ja maistuu darrassakin:

3-5 dl keitettyjä papuja pakkasesta tai tölkistä (yhdistelmä kik-herneet ja kidney-pavut toimii aina)
1/2 punttia basilikaa
1/2 punttia persiljaa
10 cm pätkä purjoa tai yksi makea sipuli
1/2 sitruunan mehu
iso loraus oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä maun mukaan.

Silppua sipuli ja yrtit, yhdistä aineet, kostuta ja mausta.

Riisi-tofu-salaatti
Tämä on saanut inspiraatiota Kipsarin täyttävistä kasvisruuista. En tiedä voisiko tätä edes salaatiksi kutsua, sen verran vähän on tuoreita aineksia, mutta menköön.

1 ptk tofua
2-3 dl tähteeksi jäänyttä riisiä
1 dl pakastemaissia
1 dl pakasteherneitä
1/2 paprika
1/2 dl suolapähkinöitä
soijakastiketta
rypsiöljyä
sesam-öljyä

Leikkaa tofu levyiksi ja painele ylimääräinen neste talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen. Näin toimien saat tofusta rapsakampaa ja mausteet tarttuvat siihen paremmin.

Kuumenna öljyjä pannulla, itse käytän teho 5 (asteikko 1-6). Kun öljy poreilee, lisää tofu. Paista koko ajan käännellen noin kymmisen minuuttia. Lisää lopussa kunnon loraus soijakastiketta ja kääntele edelleen.

Kun soijakastike alkaa olla haihtunut, kaada pakastevihannekset pannulle. Sulje levy ja jätä seos pannulle.

Kuutioi paprika ja sekoita se riisin kanssa. Lisää tofu-maissi-herne-seos ja viimeiseksi suolapähkinät

Omena-itu -salaatti
Tämä taas on sitten ihan oikeaoppista elävää ravintoa, yllättävä yhdistelmä joka on tosi herkullista. Resepti on Erica Palmcrantzin ja Irmeli Liljan teoksesta Raw Food. Suosittelen hankkimaan jos raakaravinto kiinnostaa, paljon reseptejä ja hieno kuvitus. Tähän asti kaikki kokeillut ovat olleet sikahyviä.

1 vihreä omena
1 dl vihreitä linssejä idätettynä
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
kanelia

Kuutioi omena ja yhdistä itujen kanssa. Mausta, anna vetäytyä hetken ennen aterioimista.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: