Skip to content

Vegaanin proteiineista

maaliskuu 19, 2012
by

Tän päivän Hesarissa oli juttu ravintoympyrän proteiineista ja niiden lähteistä. Huomioni kiinnitti korkea papujen proteiinimäärä ja vastaavasti niihin verrattu kikherneiden pieni proteiinimäärä. Tsekkasin asian Finelin taulukoista, ja niin oli päässyt käymään, että toimittaja oli ottanut taulukkoon kuivien papujen ravintoarvon (kuivissa pavuissa 22g ja keitetyissä 8,4g). Olen tätä vegaanin proteiiniasiaa tässä muutenkin viime aikoina miettinyt ja tästä sain pontta tarkistaa muidenkin käyttämieni raaka-aineiden ravintoarvoja. Alla lista. Kiinnitä huomiota muuten Alpron ja Soya Gourmet’n tofujen välisiin proteiinimääriin! Myös spirulinasta on joooooookseenkin ristiriitaisia tietoja… (Ja proteiinintarvehan ihmisillä on suurinpiirtein kaavaa 1 proteiinigramma/kg.)

100g keitettyjä papuja/kikherneitä 8,4g
100g keitettyjä linssejä 8g

100g liotettua soijarouhetta 20g (en löytänyt nyt nopeasti netistä vahvistusta tälle Hesarin arvolle, joten otan annettuna)
100g Soya Gourmet’n hampputofu 19,5g100g Soya Gourmet’n maustamaton tofu 16,5g
100g Alpron maustamaton tofu 10,5g
100g Soya Gourmet’n pehmeä tofu 5,4g

100g tuore herne 5,1g
100g tuore/keitetty parsakaali 4,6g
100g avokado (kivetön, kuorittu) 2,6g
100g vihreä papu 1,9g
25g ituja 1g

100g spirulina (Finelin mukaan 1,5g, Cocovin mukaan 60–70g!)

50g seesaminsiemen (kuorimaton) 13,5g
50g manteli 12g
50g ak-siemen 11,5g
50g cashewpähkinä 10g
50g pellavansiemen 9,9g
50g hassel-, maa-, para- ja saksanpähkinät (n.) 7g
50g macadamiapähkinä 4g

300g annos tattaripuuroa (puurote tehty veteen) 6,8g
300g annos kaurapuuroa 5,5g
300g annos ohrasuurimoista tehtyä puuroa 3,5g
300g annos hirssipuuroa 4,2g
35g ruisleipä/hapankorppu (viipale) 2g

100g Alpron maustamaton soijajugurtti 4g
(vertailun vuoksi:
100g maitorahka 10g
100g bulgarianjugurtti 3,4g)

1 dl Rainbow luomusoijajuoma 4,1g
1 dl Pirkka luomusoijajuoma 3,2g
1 dl Alpro luomusoijajuoma 3g
(1 dl lehmän luomumaito 3g)

(yksi muna 7g)

;

2 kommenttia leave one →
  1. Jorge permalink
    maaliskuu 19, 2012 6:15 pm

    Kuorittu hampunsiemen on ihan ykkönen!
    30 % proteiinia, kaikki 8 välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta.

  2. Riitta permalink*
    maaliskuu 21, 2012 1:25 pm

    Joo, hampunsiemeniä olis hyvä käyttää. Mulla on vaan jokseenkin epämiellyttäviä kokemuksia kuorellisista ja kuorittuja en taas raaski ostaa. Hampunsiemenproteiinia isken satunnaisesti pirtelöihin ja tahnoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: