Pikainen tofusalaatti
Tai eihän tää mikään salaatti oikeesti ole koska ei sisällä mitään tuoretta. Mut syö vaikka rucolan kanssa! Valmistamiseen meni parikymmentä minuuttia
2 dl belugalinssejä
1 pieni kesäkurpitsa
1/2 paprika
1 pkt marinoitua luomutofua + öljyä paistamiseen
kuivattua basilikaa, oreganoa ja timjamia
1-2 aurinkokuivattua tomaattia
muutama rkl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
(yrtti)suolaa
oliiviöljyä
mustapippuria
Laita linssit kiehuvaan veteen suhteellisen isoon kattilaan. Pilko kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi paloiksi ja laita kuutiot höyryttymään esim siivilään linssikattilan päälle (siten että kiehuva vesi ei ylety vihanneksiin). Kuutioi tofu.
Vihannekset ovat valmiita noin viidessä minuutissa. Laita ne kulhoon. Odota kunnes linssit ovat melkein kypsiä, kaada vesi pois ja jätä ne vielä hautumaan kannen alle lämpimään kattilaan. Mausta vihannekset yrteillä, suolalla ja ihan pieneksi silputulla autinkokuivatulla tomaatilla.
Paista tofukuutiot pienessä määrässä öljyä. Lisää tofukuutiot, linssit ja siemenet vihannesten sekaan. Lorauta joukkoon reippaasti oliiviöljyä ja pyöräytä mustapippuria. Syö.