Mysli ja hedelmäsalaatti San Franciscon hengessä
Tää on vanha kuva ja resepti, paastoa edeltävältä ajalta. Odotan kovasti että saisin suuhuni jo pähkinöitä ja hedelmiä laajemmassa skaalassa kuin kiivi ja banaani. Kuitenkin nyt on mentävä pikkuaskelin.
Kaikista näistä mielihaluista huolimatta, tai itseasiassa niiden takia, taas aamulla bussissa syödessäni ei-niin-makuhermoja-sykähdyttävää vihersmoothieta syödessäni palasin miettimään ruokaa mielihalujen tyydyttäjänä tai palkintona vs. ruokaa hyvän energian tuojana. Mikä sen ruuan funktio on? Sanokaa nyt!
Tietenkin parhaimmillaan se on molempia, musta vain tuntuu että mulla se on vääristyneesti painottunut ensin mainittuun. Vaikka tavoitteeni onkin saada ennen kaikkea hyvää energiaa ja olla terve, siitä huolimatta käytän suunnattomat määrät aikaa ja vaivaa aterioiden suunnitteluun, reseptien etsimiseen, laadukkaiden raaka-aineiden etsimiseen ja ruuan valmistamiseen – ja lopulta niistä nauttimiseen. Ei siinä mitään, se on mun harrastus ja tykkään siitä. Kuitenkin tuntuu välillä että vähempikin voisi riittä jolloin aikaa riittäisi enemmän esimerkiksi olemiseen, jonka merkitys mulle on kasvamassa.
Näiden pitkien saatesanojen kautta San Franciscon tunnelmiin…
1 dl hasselpähkinöitä pilkottuna puolikkaiksi
1 dl höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
2 rkl kookosöljyä
hyppysellinen ruususuolaa
(vaniljajauhetta)
Sulata kookosöljy paistinpannulla. Paahda pähkinöitä ja kaurahiutaleita pannulla viitisen minuuttia. Lisää seesaminsiemenet sekaan. Paahda kunnes vähän ruskistuvat. Mausta suolalla ja vaniljalla. Nauti tuoreiden hedelmien ja kasvimaidon kanssa.