Arame-kvinoa-itusalaatti
Mikä makujen sinfonia kaikessa yksinkertaisuudessaan! Tää oli eka kunnon safka paaston jälkeen (aamun kiivi-kurkku-itu-salaattismoothieta ei voi laskea), ja oli melkein kaikkea sitä mitä olen odottanut menneiden muutaman päivän ajan: raikas, kevyt, täyteläinen, maukas. Itse syön tuosta satsista vielä varmaan kolme, neljä kertaa, mutta annoskoko onkin nyt tosi pieni. Valmistin salaattipohjan valmiiksi ja siihen voi sitten ennen ruokailua lisätä loput ainekset.
Salaattipohja:
3 dl keitettyä kvinoaa
kourallinen arame-merilevää
paksusta kurkusta 4 cm pätkä
1 tl seesamöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
ripaus Herbamare Asia-maustesekoitusta
maun mukaan tamarisoijakastiketta
Lisät ennen tarjoilua:
avokadoa
sinimailasen ituja
ruukkusalaattia
Keitä kvinoaa 10-15 minuuttia. Keitä aramea saman verran. Suikaloi kurkku esim. mandoliinilla ohuiksi tikuiksi. Sekoita ainekset ja mausta.
Ennen tarjoilua lisää salaattipohjaan kuutioitu avokado, revitty salaatti ja idut. Olisin ripotellut päälle myös seesaminsiemeniä, mutta ”raskaammat” raaka-aineet saavat vielä odottaa pari päivää.