Pinaatti-auringonkukansiemenkastike
Tänään treenien jälkeen teki mieli kevyttä syötävää. Siinä olisi kuitenkin oltava sen verran energiaa että palautuminen alkaa. Improvisoin tällaisen lounaan:
Lautaselle on raastettu kaksi porkkanaa, pala lanttua ja yksi punajuuri.Kostutin raasteet pienimuotoisella kastikkeella jossa oli 1 tl hamppuöljyä, 1 tl oliiviöljyä, 1 tl omenaviinietikkaa ja 1 rkl vettä.
Sitten varsinaiseen asiaan, eli tuohon vihreään kastikkeeseen. Olen fanittanut Silvopleen elävän ravinnon kastikkeita pitempään ja miettinyt miten ne saisi tehtyä kotioloissa. Tänään onnistui!
Vihreä kastike:
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
2 kourallista tuoretta pinaattia
miniloraus soijakastiketta
Liota siemeniä 15 minuuttia. Soseuta siemenet ja vesi, anna koneen käydä useampi minuutti. Lisää pinaatti ja jatka sekoittamista edelleen muutama minuutti. Lisää viimeiseksi soijakastike ja sitruunamehu, pyöräytä kerran vielä.
Kermaista, pehmeää, ihanaa ja ruokaisaa!