Kidneypapu-pinaatti -salaatti
1/3 rasiaa babypinaattia
10 kirsikkatomaattia
1/2 kurkku
1 tlk kidneypapuja
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
Yrttiöljy:
3 cm pala purjoa
1/2 basilikapuntista
2 rkl neitsytoliiviöljyä
2 rkl vettä
ruususuolaa, mustapippuria
Puolita tomaatit, kuutioi kurkku, pese ja valuta pinaatti ja pavut. Sekoita, lisää aurinkokuivatut tomaatit.
Valmista yrttiöljy soseuttamalla ainekset sauvasekoittimella. Käytän itse seassa aina vähän vettä vähentääkseni öljyn määrää – tässä sitä tuli aurinkokuivattujen tomaattienkin mukana.
Herkullinen ja täyttävä salaatti! Olen alkanut korvata tavallisen salaatin baby pinaatilla yhä useammin, tykkään ajatuksesta että tulee ravinteita ja kunnolla lehtivihreää salaatin mukana.
Lapsen annoksessa oli lisänä vielä 1 dl ruispastaa, joka oli kuulemma yrttiöljyn kanssa aivan mahetsua.