Skip to content

Miten soijasuikaleet paistetaan?

marraskuu 24, 2011
by

Monet ystäväni tuntuvat miettivät miten kaupan kuivatut soijasuikaleet valmistetaan. Pahimmillaanhan niitä näkee joskus suurtalouskeittiön ruuissa, joissa ne on heitetty sellaisenaan esimerkiksi keiton sekaan lillumaan – tuloksena sitkeitä mauttomia soijatekstuurikappaleita.

Olen itse kehittänyt aika nopean tavan valmistaa soijasuikaleita, ja ne ovatkin meillä ”jos ei muuta kaapista löydy” -ruokaa. Kuivatarvikkeena niillä on pitkä säilyvyys ja niistä voi aina taikoa jotakin. Paistettuina ne voi lisätä keittoon tai pataruokaan, pannulla niille voi rakentaa kastikkeen kookosmaidosta, soijakermasta tai lisätä ne vaikka tomaattipohjoiseen pastakastikkeeseen. Vaihtoehtoja on loputtomasti.

Perusresepti menee näin:

Varaa soijasuikaleita 2,5 dl yhdelle nälkäiselle aikuiselle tai kahdelle vähemmän nälkäiselle. Laita kattilaan vettä, mausta suolalla. Kun vesi kiehuu, lisää soijasuikaleet ja anna kiehua 2-3 minuuttia. Valvo kattilaa, soijasuikaleilla on tapana kuohua.

Kaada vesi pois ja jätä suikaleet kuivumaan lävikköön. Jos tahdot erityisen maistuvia suikaleita, kuivaa ne talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen – jos olet kiireessä, riittää kun painelet kauhalla liiat vedet pois. Mitä kuivemmat suikaleet, sitä paremmin niihin paistaessa maku tarttuu.

Lämmitä paistinpannua keskilämmöllä ja lisää siihen öljyä. Lämmitä öljyssä mausteita, esimerkiksi paprikajauhetta, currya, jeeraa, mustapippuria. Kun mausteen kuohuvat, lisää suikaleet. Kääntele niitä noin viiden minuutin ajan. Itse pidän erityisesti kuumalla pannulla rapeiksi paistetuista soijasuikaleista. Nyt seuraa erittäin epäortodoksinen ja epäterveellinen osuus: kaada suikaleiden päälle 2-3 rkl soijakastiketta. Sekoita hyvin ja anna nesteen paistua suikaleisiin kiinni. Valmista tuli!

Omalla lounaallani oli tänään lisäksi Riitan pikapaistettuja ruusukaaleja (tör-ke-än hyvää!):

2 kommenttia leave one →
  1. testtti permalink
    marraskuu 23, 2012 11:27 am

    kiitos, itse valutin vain reilusti sinappia sekaan, suolan ja valkosipulin lisäksi, hyvää tuli, ekan kerran näitä vasta kokeilin, kun olin kouluruoasta maistanut ja arvasin että ovat öööh kehittämiskelpoisia….

  2. marraskuu 27, 2012 7:34 pm

    Joo, moni koulu antaa näille(kin) ihan turhaan huonon maineen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: