Skip to content

Voimakeitto flunssaa vastaan

marraskuu 22, 2011
by

Vuodepotilaana ei ole oikein ruokahalua, eikä energiaa tarvitse ruuasta paljoa kun kulutus on niin pientä. Saan parhaiten houkuteltua itseni syömään maustamalla ruuan voimakkaasti: kuumana ja tuoksuvana höyryävä ruoka tuntuu auttavan kipeään kurkkuun ja tukkoiseen nenään.

Minä makaan kotona kuumeessa ja flunssassa, ja tein tällaisen keiton tänään itselleni lounaaksi. Annos on jälleen runsas, eli reseptistä tulee useampi lautasellinen.

Ainekset:

1 yksikyntinen valkosipuli
5 cm pala inkivääriä
1 keltasipuli
5 cm pala purjoa
150g parsakaalia
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1/2 rasiaa rucolaa
kiehuvaa vettä
öljyä
kurkumaa, currya, mustapippuria, suolaa

Inhoan kasviskeittoja joissa kasvikset on keitetty lössöksi, ja yritin saada keiton tekstuuriin hyvää suutuntumaan ja pureskeltavaa.

Aloitin raastamalla inkiväärin ja valkosipulin ja viipaloimalla sipulit uudella härvelilläni. Minulla on Moulinexin Kitchen Express ja olen aivan rakastunut siihen: se on nopea koota ja helppo puhdistaa ja nopeuttaa ruuanlaittoa valtavasti. Alkuperäinen hinta on aika kova, omani löysin Kallion Saiturin Pörssistä viidelläkympillä.

Kuumenna ensin öljy, ja kuullota mausteita suolaa lukuunottamatta. Lisää inkivääri ja valkosipuli; kuullota, älä polta. Lisää kelta- ja purjosipuli, anna kuullottua hetken.

Pilko parsakaali mukavan kokoisiksi paloiksi, lisää kattilaan. Lisää myös siemenet ja kääntele jotta mausteet tarttuvat.

Lisää kiehuvaa vettä niin että kasvikset peittyvät, laita lämpö nollaan ja lisää suola. Hauduta hetki kannen alla ja lisää päälle viimeisenä silputtu rucola.

Kun veden lisää kuullotettuihin kasviksiin, saa liemeen hyvän maun. Tällä tavalla keittoja valmiaessani en ole tarvinnut enää vuosiin liemikuutioita, ja hyvä niin.

Käytin kiehuvaa vettä, jotta parsakaalit eivät lilli veden kiehumista odotellessa. Ja tämä toimi! Keitosta tuli herkullista, tuoksuvaa ja rakenteesta mukavan monipuolinen: pehmeiksi hautuneet sipulit, kiinteät parsakaalit ja pureskeltavat siemenet!

2 kommenttia leave one →
  1. Karla permalink
    marraskuu 22, 2011 5:45 pm

    Hyvin kiinnostavaa… Siemeniä keitossa! Kokeiluun!

  2. marraskuu 23, 2011 4:27 am

    Kerro sitten miten kokeilu onnistuu! Mulla tämä idea lähti halusta vähentää soijan käyttöä ja etsiä muita vegaanisia proteiininlähteitä. Siemenet ovat todellista voimaruokaa. Aloitin lisäämällä kastikkeisiin ja keittoihin lusikallisen siemeniä aluksi, nyt mennään jo tällaisella hc-linjalla😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: