Burgeri
Kävin tänään syömässä hampurilaisen The Plant -nimisessä ravintolassa Pier 3:lla. The Plant taitaa olla pääasiassa kasvisravintola ja vegaanioptioitakin on hyvin.
Hampurilainen oli pieni pettymys; leipä oli paahtista (vaikka olisi voinut olla esim jotain maalaisleivän tyyppistä). Sipuli oli ihanan karamellisoitunutta, avokado kermaista ja lisukkeena tuotu sinappi pelasti annoksen. Punajuuri-linssipohjainen pihvi oli maukas, mutta…
Hampurilaispihvi on kinkkinen juttu kasvishampurilaisessa. Pihvin olisi hyvä olla sitkeähkö ja tuoda kunnon purutuntuma annokseen. Muuten hampurilainen tuppaa jäämään epämääräiseksi kasaksi eri raaka-aineita.
Mä olen kotioloissa vääntänyt papupihvejä, linssipihvejä ja mitä lie, mutta lopputulos on aina sama: inte så bra.
Sunnuntaisessa burritossa täällä oli soijaproteiinista valmistettua kanafileen tyyppistä juttua, jota Suomesta ei monesta paikkaa taida saada. Vai saako? Oliskohan Hälsans kökin seesamnuggetit sitä? Tuon kaltainen aines voisi käydä hyvin hampurilaiseenkin.
Voisiko soijarouheesta tehdä jauhelihapihvin kaltaisia pihvejä? Vai saisiko seitanista jotain? Löytyykö sieltä teiltä hyviä pihvejä hampurilaisten väliin?
Toisaalta, maisema ei oikeastaan olisi voinut olla parempi ja viinikin oli tosi hyvää. Ei pitäis valittaa yhdestä pihvistä.
Erilaisia pihvejä on tullut kokeiltua 🙂
http://kasvis.fi/sivusto/category/pihvi/
Olipas siinä pihvejä kerrakseen! Itse juuri hampurilaiseen laittaisin muun kuin viljapihvin. 🙂