Siirry sisältöön

Kidneypapupihvit ja tsatsiki

10 syyskuun, 2011
by

Tänään tein iltaruuaksi tsatsikia ja kidneypapupihvejä. Kuvia joudutte odottelemaan koska kaikki puhelimet ovat nyt sökönä. Papupihveihin voi upottaa melkein mitä tahansa, keskeistä on sipuli-papumössö ja sen sitominen lopuksi soijajauholla. Muokkaa siis reseptiä mielesi mukaan. Tämänpäiviseen pihvisatsiin upotin itse mm. mehulingosta jääneet porkkanat.

Paistamisessa on tärkeää että pannu on hyvä, öljyä tarpeeksi ja pannu kunnolla kuuma. Sillä tavoin pihveihin saa ihanan rapean pinnan. Jos haluat vähentää rasvaa, voit muotoilla pihvit leivinpaperille ja paistaa uunissa 200 asteessa vartin verran.

Pihvieistä saa hyvän aterian tai eväsleipien täytettä retkellä. Nämä sopivat myös hyvin pakastettavaksi joten kannattaa askarrella isompi satsi kerralla.

Kidneypapupihvit

1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
400g keitettyjä kidneypapuja
2 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2-4 rkl soijajauhoa
1,5 dl vettä
öljyä paistamiseen
mausteita: esim. paprikaa, mustapippuria, reilusti suolaa

Kuutioi sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä mausteiden kanssa. Mössää pavut esimerkiksi perunanuijalla. Lisää papumössö pannulle ja kääntele sekaisin. Lisää haluamasi lisukkeet (siemenet, leseet, rouheet…) ja vesi. Saosta soijajauholla. Tarkista maku ja kaada pihvitaikina kulhoon.

Kuumenna öljyä puhtaalla pannulla ja nosta lämpötilaa (5 asteikolla 1-6). Muotoile märin käsin taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä. Paista molemmille puolille rapea pinta.

Tsatsiki vegaanitapaan

1 pieni kesäkurpitsa
1 keskikokoinen kurkku
2-3 valkosipulinkynttä
1/2 purkkia maustamatonta soijajugurttia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua tilliä
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Ripottele puolet suolasta raasteeseen ja anna vetäytyä siivilässä vartin verran. Puristele raaste kuivaksi ja siirrä kulhoon. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja jätä siivilään valumaan. Jos on aikaa, kumoa jugurtti harsokankaalla päällystettyyn lävikköön tai kahvisuodattimeen ja anna valua tunnin verran. Jos olet kiireessä, skippaa tämä vaihe. Purista myös kurkkuraaste kuivaksi ja lisää kulhoon. Sekoita ja mausta raasteet. Lisää kuutioitu valkosipuli ja soijajugurtti ja sitruunamehu. Sekoita. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen syömistä.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: