Raakamustikkapiirakka
Tämän kesän paras mustikkapiirakka on tässä, raakana. Pohjan ohjetta en kirjoita tarkemmin, koska omanikin otin pakastimesta vuokaan.
3 dl raakapiirakkataikinaa (sekalaisia pähkinöitä & kuivattuja taateleita)
Omenamarsipaani, joka alunperin bongattu Keittiökameleontista:
1 omena kuorittuna
100 g kuorittuja manteleita
3 tl vaahterasiirappia
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Vaniljajauhetta
Mustikoita ja vadelmia (enempi parempi)
Cashewkerma:
1,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna vedessä muutama tunti
Vettä
Vaniljajauhetta
2-3 tl hunajaa
(vaahterasiirappia)
Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle.
Jauha mantelit jauhoksi ja surruuta sekaan omenamarsipaanin muut ainekset. Levitä pohjan päälle. Laita marsipaanin päälle marjat. Laita yön yli jääkaappiin maustumaan (hätätilassa voi syödä heti, mutta kärsivällisyys kannattaa).
Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois. Sekoita sekaan aluksi 1 dl vettä sekä vanilja ja hunaja. Surruuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Makeita vielä tarvittaessa vaahterasiirapilla.
Tätä täytyy tehdä, ihanaa kun tässäkään ei ole viljaa.