Skip to content

Munakoisopesto

heinäkuu 14, 2011
by

Tämän reseptin bongasin aikoinaan FatFreeVegan-blogista. Se on hyvä blogi, mutta käsittämättömän rasvakielteinen. Minä lorottelen resepteihin aina muutaman ruokalusikallisen öljyjä; uskon siihen että hyviä rasvoja ei tarvitse pelätä, ne auttavat kehoa monin tavoin.

Minulla oli pitkään vaikea suhde munakoisoon. Se oli joko kuivaa tai yliöljyistä, mautonta ja niljakasta; mutta tämä ruoka opetti kokonaan uuden tavan käyttää vihannesta. Munakoiso tekee pestosta mehevää ja maukasta!

Tarvitset:
1 munakoiso
1 dl manteleita liotettuna
4 aurinkokuivattua tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä tai aurinkotomaattien maustelientä
tilkka vettä
1/2-1 tl hyvää suolaa
runsaasti mustapippuria myllystä
(nippu basilikaa)

Laita mantelit likoamaan mieluiten 8 -12 tuntia aikaisemmin. Jos et ole muistanut liottaa, käytä auringonkukansiemeniä, ne voi käyttää sellaisenaankin vaikka liottaminen parantaakin ravintoarvoa.

Puolita munakoiso pituussuunnassa ja laita pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Painele haarukalla muutamia reikiä munakoison kuoreen. Paahda 175 asteisessa uunissa uunin keskiosassa noin tunnin ajan.

Murskaa mantelit vesitilkan kanssa blenderissä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli, sekoita. Kaavi munakoison pehmennyt sisus lusikalla ja lisää blenderin kulhoon, aja tasaiseksi ja mausta. Halutessasi lisää mukaan silputtu basilika tässä vaiheessa. Säilyy suljetussa purkissa jääkaapissa 3-4 päivää.

Herkullista sekä keitetyn että raakapastan kanssa, leivän päällä ja kuten me söimme iltapalana, dippikastikkeena:

3 kommenttia leave one →
  1. Milla permalink
    heinäkuu 19, 2011 6:27 pm

    Wau, olipas tää hyvää! Tai siis, tein vähän sinne päin, kun mulla on joku vamma enkä pysty toimimaan täysin ohjeiden mukaisesti (oikeastaan missään tlanteessa, heh), mutta munakoisoa oli ja auringonkukansiemeniä, sekä tahinia ja aurinkokuivattua tomaattia kera rucolan, sitruunan, mausteiden (vs, pippuri, suola, paahdettu seesamöljy), ja lopputulos oli todella maistuvaa! Kiitos vinkistä!

  2. heinäkuu 19, 2011 6:42 pm

    Ole hyvä, hyvä että maistui! Ja muunneltaviksihan nämä on tehty🙂

Trackbacks

  1. Munakoisopesto uusiokäytössä: kvinoasalaatti « keittiö ja keittiö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: