Auringonkukansiemen-rucola -pesto
Takapihallamme harrastetaan kaupunkiviljelyä, ja se on mahtavaa. Pihan sato alkaa olla poimittavassa kunnossa, ja kävimme tänään tyttären kanssa hakemassa sieltä ison kulhollisen rucolaa, persiljaa ja tammenlehväsalaattia. Luksusta!
Tein pikapeston liottamattomista auringonkukansiemenistä ja ruoka oli tyttärenkin mielestä ”sikahyvää”.
Pikapesto
Kulhollinen rucolaa
Pieni nippu persiljaa
1 dl auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
Vettä ja oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
Laadukasta suolaa, mustapippuria
Silppua rucola saksilla ja kaada päälle auringonkukansiemenet. Jos sinulla on aikaa, liota siemeniä 30-60 minuuttia. Lisää valkosipuli, vähän oliiviöljyä ja vettä. Aja sauvasekoittimellä tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä ja vettä tarpeen mukaan. (Olen tavannut korvata osan öljystä tällaisissä pestoissa vedellä, en pidä liian öljyisistä kastikkeista.) Kaada lopuksi sekaan sitruunamehu ja mausta. Käytä keitetyn tai raakapastan kanssa, tai vielä ohennettuna salaatinkastikkeeksi.
Meillä oli aterialla lisäksi vegaanista parmesania ja paahdettuja kurpitsansiemeniä, nom!
Paahdetut kurpitsansiemenet
Laita 1 dl kurpitsansiemeniä paksupohjaiselle pannulle ja laita levy kuumenemaan vitoselle (asteikko 1-6). Kun kuulet ensimmäisten siementen poksahtavan, siemenet ovat valmiit. Lisää suolaa ja pippuria myllystä. Käytä salaattien, keittojen tai pastojen päälle.