Siirry sisältöön

Linssipasteijat

24 kesäkuun, 2011
by

Olen tehnyt näitä pasteijoita anarkopien taikinaan, se vaatii vähän askartelua eikä lopputulos ole yhtä siisti. Juhannukseksi teen miljoona muutakin ruokaa joten oikaisin ja käytin kaupan lehtitaikinaa joka on vegaanista:

Täyte on helppo, ja sitä voi varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy. Keskeistä ovat kokemukseni mukaan punaiset linssit ja kesäkurpitsa, ne takaavat mehevyyden. Tästä täytteestä riittää kahteen pellilliseen pasteijoita.

Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
paprika-jauhetta, currya, mustapippuria, suolaa

Laita vesi kiehumaan. Huuhtele linssit huolellisesti ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes ovat läpikotaisin pehmeitä.

Pese kesäkurpitsa, kuori porkkanat ja sipulit. Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljyä pannussa ja lisää mausteet. Anna mausteiden lämmetä hetken aikaa ennen kasvisten lisäämistä. Aloita kuullottaminen sipulista ja porkkanasta. Kun sipuli muuttuu läpikuultavaksi, lisää kesäkurpitsaraaste ja valkosipuli. Kypsennä keskilämmöllä kymmenisen minuuttia.

Valuta kypsät linssit ja lisää täytteeseen. Tarkista maku.

Täytä pasteijat ja tee haluamasi muotoisia. Pinnalle voi ripotella vaikkapa seesamin tai unikon siemeniä jos tahtoo olla hieno. Minä olin tänään vain käytännöllinen.

Advertisement
One Comment leave one →
  1. Riitta permalink*
    27 kesäkuun, 2011 10:57 am

    Kasvispasteijat on ihania piknikruokia!

    Mä tein muutama viikko sitten kasvissamosoja (yksikössä samosa) Marianne Kiskolan Kasvisruokia Aasiasta -reseptin mukaan. Herkullisia olivat, ja siinä oli hyvä resepti taikinalle – oli siis yllättävän helppo käsitellä taikinaa. Suosittelen kokeilemaan. Mä tein noita tupla-annoksen, ja onneksi tein, koska taikina ei ollut ihan niin riittoisaa kuin ohjeessa annettiin ymmärtää.

    1,5 dl vehnäjauhoja
    1/2 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    3 rkl margariinia (tai voita)
    4 rkl vettä

    Täytekin oli maukas: kirpeän suolainen (perunaa soseena, pakasteherneitä ja -maissia, salottisipulia, jauhettua kurkumaa ja kuminaa, mangojauhetta, tuoretta korianteri- ja minttusilppua, sitruunamehua ja suolaa).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: