Skip to content

Avokado-minttusalaatti

kesäkuu 18, 2011
by

Pakasteherneitä salaatissa? Yök. Eiku nam! Kaipaan helppoja salaatteja ja sitä että voin käyttää parvekepuutarhani varhaissatoa. Tässä salaatissa on supermaukas kastike, joten siinä suosittelen pysymään reseptissä. Kannattaa myös pitää herneet (voivat varmaan olla tuoreitakin kun niitä kerran saa), minttu ja avokado mukana.

Alkuperäinen resepti Bergenströmien Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alta -kirjasta. Resepti yhdelle.

Muutama salaatinlehti (ja esim. viininsuolaheinää, pinaattia)
Yhdestä oksasta vihermintun lehdet
1dl herneitä
1/2 avokado pilkottuna
Muutama pekaanipähkinä (paahdettuna)
Suolaa

Kastike:
1/2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl hunajaa
1/2 pieni salottisipuli suikaloitu ohueksi
1,5 rkl seesamöljyä

Tee kastike. Sekoita aineet hyvin yhteen.

Jos käytät pakasteherneitä keitä niitä ensin suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Kaada vesi pois, kaada herneiden päälle kylmää vettä ja anna niiden jäähtyä. Laita siivilään valumaan.

Paahda halutessasi pähkinät.

Sekoita salaatin ainekset lautasella ja kaada kastike päälle.

20110618-070543.jpg

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: