Skip to content

Anarkopie

kesäkuu 5, 2011
by

Kaiken raakaruokahifistelyn keskellä tuli tehtyä erinomainen vegaaninen suolainen piirakka. Pohjan resepti on on muokattu Vegaanin keittokirjasta, siitä ensimmäisestä, ja tähän mennessä ainoa toimiva resepti opuksesta. (Suurin osa ohjeista on mausteettomia mössöjä ja kaikenlaisia epäruokia.) Tämä piirakka on kuitenkin hyvää. Vähensin margariinin määrää ja käytin pohjaan joskus talvella epähuomiossa ostamaani pottumuusijauhetta jota ei pysty sellaisenaan syömään.

Täytteeseen voisi varmasti laittaa mitä tahansa, vaikka tähteeksi jäänyttä keitettyä riisiä, tai pinaattia, tai vaikka savutofua. Minä tein tätä tällä viikolla kahdesti, ja kirjasin molemmat reseptit ylös. Nuo olivat ”mitä kaapista löytyy” -täytteitä. Uskon että esimerkiksi sipuli toimisi piirakassa mainiosti, meiltä se oli vain päässyt loppumaan. Ja punaiset linssit loppuivat kesken leipomisen joten korvasin osan niistä belugoilla.

Eka piirakka meni päivässä ja toinen piirakka saatiin uimaretkelle evääksi. Tämä toimii sekä lämpimänä että kylmänä, ja on helppoa retkievästä.

Pohja:
5 dl perunamuussia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150g margariinia
1 tl suolaa

Täytevaihtoehto 1:
Kolmannes isosta kesäkurpitsasta karkeaksi raastettuna
2 porkkanaa karkeaksi raastettuna
2 dl keitettyjä punaisia linssejä
1 prk kidney-papuja
paprika-jauhetta, mustapippuria, suolaa, garam masalaa

Täytevaihtoehto 2:
Kolmannes isosta kesäkurpitsasta karkeaksi raastettuna
1 porkkana karkeaksi raastettuna
1 dl keitettyjä punaisia linssejä
1 dl keitettyjä beluga-linssejä
1 pss pakasteherneitä
paprika-jauhetta, kuminaa, currya, mustapippuria, suolaa

Valmista täyte. Laita linssit kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi. Raasta vihannekset raastimen karkealla terällä.   Kuumenna öljyä pannussa ja kuumenna mausteet. Lisää vihannekset ja paistele niitä hetki. Lisää hitu suolaa niin saat nesteen irtoamaan kesäkurpitsasta. Lisää valutetut linssit ja pavut/herneet ja sekoita tasaiseksi. Ota jäähtymään.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista pohja: Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää pottumuusiin jauhot ja rasva, puristele taikinaksi. Levitä 2/3 taikinasta leivinpaperoituun uunivuokaan. Kaada täyte päälle ja levitä tasaiseksi. Levitä loppu taikina kanneksi päälle.

Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: