Vihreä salaatti
Olen syönyt nyt kaksi päivää äärimmäisen inkiväärisiä ja valkosipulisia raakasusheja ja tänään teki mieli jotakin mietoa ja pehmeää. Tein vihreän salaatin:
Ainekset:
1/2 punttia rucolaa
Muutama salaatinlehti
3 cm pala kurkkua
3 cm pala kesäkurpitsaa
1 avocado
2 kourallista mung-pavun ituja
2 tuoretta herkkusientä
Kastike
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hamppuöljyä
1-2 rkl vettä
1/2 punttia basilikaa
merisuolaa, mustapippuria
Suikaloi kesäkurpitsa ja annan vetäytyä hetken suolan ja pippurin kanssa. Tämä pehmentää kesäkurpitsan makua. Laita kastikkeen aineet basilikaa lukuunottamatta valmiiksi. Silppua rucola ja salaatti, kuutioi kurkku, avocado ja sienet pieniksi. Lisää lopuksi idut. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle. Nautiskele esim. Hesarin kanssa.