Siirry sisältöön

Mansikka-jäädyke

22 toukokuun, 2011
by

Tämä elävän ravinnon oppien mukainen raakaruokaherkku on kuulunut kesiimme jo pitkään. Ainekset löytyvät aina kaapista, ja tämä on helteellä ihanaa ja maistuu muutenkin. Auttaa janoon, nälkään ja kuumuuteen.

Se, miten jäykkää saat tästä, riippuu blenderin/ monitoimikoneen tehoista. Hyvällä härvelillä varmaankin onnistuu ilman lisänesteitä, omassa blenderissäni pitää lisätä nestettä ja sekoittaa aina välillä lusikalla massaa irti reunoista.

Ja ennen blendaamista kannattaa tsekata että oma härveli lupaa tehdä jääpaloja – silloin se pystyy jäisiin mansikoihinkin.

Tarvitset
1/2 pss pakastemansikoita
2 pientä tai 1 suuri banaani
1-2 dl vettä/kasvimaitoa

Viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi, laita siivut laakealle lautaselle ja pakkaseen noin pariksikymmeneksi minuutiksi. Minä otan tässä samalla yleensä puoli pussia pakastemansikoita sulamaan samaksi ajaksi.

Mössää ensin mansikat, lisää nestettä tarpeen mukaan. Kippaa mukaan banaanit parissa erässä ja surruta tasaiseksi. Meillä tuli nyt vähän vetisempi satsi, mutta lusikalla syötiin silti:

Samaa ideaa voi versioida jäädyttämällä esimerkiksi tuoreita persikoita tai nektariineja hetken aikaa banaanin kanssa. Nom!

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: