Mansikka-jäädyke
Tämä elävän ravinnon oppien mukainen raakaruokaherkku on kuulunut kesiimme jo pitkään. Ainekset löytyvät aina kaapista, ja tämä on helteellä ihanaa ja maistuu muutenkin. Auttaa janoon, nälkään ja kuumuuteen.
Se, miten jäykkää saat tästä, riippuu blenderin/ monitoimikoneen tehoista. Hyvällä härvelillä varmaankin onnistuu ilman lisänesteitä, omassa blenderissäni pitää lisätä nestettä ja sekoittaa aina välillä lusikalla massaa irti reunoista.
Ja ennen blendaamista kannattaa tsekata että oma härveli lupaa tehdä jääpaloja – silloin se pystyy jäisiin mansikoihinkin.
Tarvitset
1/2 pss pakastemansikoita
2 pientä tai 1 suuri banaani
1-2 dl vettä/kasvimaitoa
Viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi, laita siivut laakealle lautaselle ja pakkaseen noin pariksikymmeneksi minuutiksi. Minä otan tässä samalla yleensä puoli pussia pakastemansikoita sulamaan samaksi ajaksi.
Mössää ensin mansikat, lisää nestettä tarpeen mukaan. Kippaa mukaan banaanit parissa erässä ja surruta tasaiseksi. Meillä tuli nyt vähän vetisempi satsi, mutta lusikalla syötiin silti:
Samaa ideaa voi versioida jäädyttämällä esimerkiksi tuoreita persikoita tai nektariineja hetken aikaa banaanin kanssa. Nom!