Vegaaninen mustikkapiirakka
Okei, tuntuu aika pöljältä kirjoittaa kaikkien reseptien otsikkoon jotta ”vegaaninen”, mutta toivon sen auttavan ihmisiä löytämään tänne hakukoneilla paremmin. Tänään teimme tyttären pyynnöstä mustikkapiirakkaa josta tuli ihan sikahyvää:
Pohja
200 g maidotonta margariinia
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl (raakaruoko)sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 ptk pehmeää tofua (Silken tofu)
1 rkl peruna/maizena-jauhoja
1/2 dl tomusokeria
Marjatäyte
1 pss pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl tomusokeria
Laita uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen.
Tee pohja: vaahdota rasva ja sokeri, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoituun vuokaan; kastele käsiä välillä niin ei jää taikina sormiin kiinni.
Tee täyte; sekoita tofu, sokeri ja peruna/maissijauho haarukalla niin tasaiseksi kuin saat. Tähän jää vähän klimppejä, pehmeää tofua ei saa millän täysin sileäksi, uunissa se kyllä tasaantuu.
Sekoita jäisiin marjoihin jauhot – tämä käsittely auttaa marjoja pysymään kasassa uunissa, ne eivät lässävöitä taikinaa vaan pysyvät koossa ja maistuvat ihanan meheviltä sitten suussa. Kippaa marjat täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 min.