Siirry sisältöön

Vegaaninen mustikkapiirakka

21 toukokuun, 2011
by

Okei, tuntuu aika pöljältä kirjoittaa kaikkien reseptien otsikkoon jotta ”vegaaninen”, mutta toivon sen auttavan ihmisiä löytämään tänne hakukoneilla paremmin. Tänään teimme tyttären pyynnöstä mustikkapiirakkaa josta tuli ihan sikahyvää:

Pohja
200 g maidotonta margariinia
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl (raakaruoko)sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 ptk pehmeää tofua (Silken tofu)
1 rkl peruna/maizena-jauhoja
1/2 dl tomusokeria

Marjatäyte
1 pss pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen.

Tee pohja: vaahdota rasva ja sokeri, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperoituun vuokaan; kastele käsiä välillä niin ei jää taikina sormiin kiinni.

Tee täyte; sekoita tofu, sokeri ja peruna/maissijauho haarukalla niin tasaiseksi kuin saat. Tähän jää vähän klimppejä, pehmeää tofua ei saa millän täysin sileäksi, uunissa se kyllä tasaantuu.

Sekoita jäisiin marjoihin jauhot – tämä käsittely auttaa marjoja pysymään kasassa uunissa, ne eivät lässävöitä taikinaa vaan pysyvät koossa ja maistuvat ihanan meheviltä sitten suussa. Kippaa marjat täytteen päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 min.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: