Hedelmä”puuro”
Tämän ohjeen sain uudesta keittokirjastani ”Raw Food – elinvoimaa luonnosta”. Ostin sen nettikaupan alennusmyynnistä ennen joulua ja se oli kyllä todella hyvä ostos. Kuvitus on maukas ja reseptit inspiroivia ja idearikkaita.
Olen syönyt tattaripohjaisia tuorepuuroja nyt jonkin aikaa ja ne alkavat kyllästyttää. Lisäksi tattari tuntuu useina aamuina liian raskaalta eväältä. Tänä aamuna kokeilin kirjan hedelmä”puuron” ohjetta ja siitä tuli loistavaa:
Ainekset:
1 päärynä kuorittuna ja kuutioituna
1 banaani paloina
1 omena kuorittuna ja kuutioituna
(tilkka vettä)
kanelia
pellavansiemenrouhetta
Laita hedelmäpalat blenderiin listan järjestyksessä ja sekoita joka välissä. Kirjan mukaan rakenteesta tulee näin paras mahdollinen – ja hyvä rakenne kyllä tulikin. Alkuperäisessä reseptissä ei ollut vettä, ja minitoimikoneella tehdessä sitä ei olisi varmaan tarvinnutkaan. Blenderissä vesitilkka oli hyvä lisä. Mausta valmis puuro kanelilla ja ripottele päälle pellavansiemenrouhetta.