Kevyempi cashewjugurtti
Kevyempi viittaa siis pelkistä cashewpähkinöistä tehtyyn jugurttiin., jota kokeilin Keittiökameleontin ohjeen mukaan vuosi sitten. Tämä versio on myös helpompi, koska varsinaisesti tätä ei hapateta. Cashewpähkinöissähän on hieman hapan maku luonnostaan, ja siksi niitä käytetäänkin raakajuustojen ym. pohjana.
Lisäsin avokadoa sekaan koska viime aikoina on ollut liikkeellä kamalia, vetisiä luomuavokadoja, joita ei sellaisenaan vaan voi syödä.
Tästä siis helppo aamiainen, pähkinät ja hiutaleet illalla likoamaan (niin että juuri peittyvät) ja aamulla loput ainekset sekaan ja sauvasekoittimella soseeksi.
Edellisenä iltana:
1/2 dl cashewpähkinöitä
1/3 dl höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1/2 – 1 dl maitoa (soija-, kaura-, manteli-)
1 dl (pakaste)marjoja
Aamulla vielä:
hyppysellinen vaniljajauhetta
1/4 avokado
(3 cm päkä kypsää banaania)