Skip to content

Nopea kikhernekastike

toukokuu 16, 2011
by

Perunan ja viljojen vähentäminen on sujunut hitaasti mutta varmasti. Pastasta sain itseni pidettyä erossa koko viime viikon, riisiä söin yhtenä päivänä duunin ruokalassa kun eväiden tekemiseen ei ollut energiaa, viikonloppuna hapankorppua kun teki mieli.

Yksi helppo ruoka syntyi ”mitä kaapista löytyy” -periaatteella. Kikhernekastike ja höyrytetty parsakaali:

1 sipuli
valkosipulia
pala paprikaa
kolmisen desiä kikherneitä
1 prk kasvikermaa
currya, suolaa, mustapippuria
tilkka kasviöljyä

Kuullota sipuleita ja paprikaa viitisen minuttia öljyssä curryn ja pippurin kanssa. Lisää kikherne ja kääntele hetki. Lisää kasvikerma, annan kiehahtaa ja alenna lämpö, anna hautua kunnes kasvikset ovat kypsiä (5-10min). Lisää suolaa maun mukaan. Sitä ei välttämättä tarvitse jos sitä oli curry-sekoituksessa. Nauti riisin tai höyrytettyjen kasviksien kanssa.

Kasvisten höyryttämiseen löysin loistavan vermeen Clas Ohlsonilta. Siellä on myynnissä teräksinen kasaan menevä höyrytysritilä joka sopii eri kokoisiin kattiloihin. Todella kätevä ja edullinen ostos, suosittelen!

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: