Skip to content

Fenkolisalaatti marinoidun kesäkurpitsan kanssa

huhtikuu 27, 2011
by

Ja sitten toinen ohrapohjainen salaatti:

2 dl keitettyä ohraa
1 porkkana
1/2 pieni kesäkurpitsa
1/2 fenkoli
1/2 pieni kurkku
3 cm pala purjoa
1/2 ruohosipuli puntista
kourallinen tuoretta basilikaa
2 rkl (hamppu) öljyä
mustapippuria

Laita ohra kiehumaan väljään suolalla maustettuun veteen. Laita kesäkurpitsa ja porkkana marinoitumaan. Kuori porkkana, pese kesäkurpitsa hyvin. Veistä ne kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Jätä vetäytymään kylmään.

Kun ohra on kypsää, huuhtele se kylmälle vedellä ja laita kulhoon. Kuutioi kurkku, fenkoli ja purjo. Hienonna myös fenkolin ”lehdet”, ne antavat hyvää makua. Lisää salaattiin. Hienonna yrtit, lisää salaattiin. Painele kesäkurpitsa- ja porkkanalastut lävikössä jotta saat ylimääräisen nesteen pois. Lisää salaattiin. 4 annosta. Lisää öljyä ja pippuria maun mukaan.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: