Skip to content

Ohrapohjainen salaatti

huhtikuu 26, 2011
by

Palailen jälleen elävän ravinnon pariin. On ihanaa kun kaupasta löytyy taas hyviä, kohtuuhintaisia ja maistuvia vihanneksia. Uusi suosikkikauppani on Sörnäisten Lidl(!), josta bongaan jatkuvasti hyviä vihannestarjouksia. Munakoiso on irronnut eurolla, samoin fenkoli. Tuoreita yrttejä on paljon, ja ne ovat isoja ja tuuheita puskia.

Tein salaatin jota höystin keitetyllä ohralla. Ohra on kotimaista, edullista ja paljon ravintorikkaampaa kuin couscous tai valkoinen riisi. Ja kun taas totun näihin, voin pikkuhiljaa jättää ohran pois ja palata taas täysin elävän ravinnon salaatteihin. Askel kerrallaan. Tätä salaattia tein ison satsin ja otin sitä töihin evääksi:

Tarvitset:

2 dl keitettyä ohraa
10 cm pala kurkkua
3 cm pala purjoa
1 kypsä avocado
muutama salaatinlehti
kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen tuoretta basilikaa
muutama rkl oliiviöljyä
muutama rkl vettä
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu

Keitä ohra väljässä suolalla maustetulla vedessä, huuhdo kypsä ohra kylmällä vedellä. Kuutioi kurkku, purjo ja avocado. Yhdistä nämä isossa kulhossa. Hienonna yrtit salaatti ja lisää kulhoon. Hienonna yrtit ja lisää niistä kolmannes salaattiin. Tee lopuista yrteistä, vedestä ja öljystä pieni kastike sauvasekoittimella ja lisää kastike salaattiin, sekoita. Mausta sitruunamehullaja pippurilla makusi mukaan. 4-6 annosta.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: