Siirry sisältöön

Hernelevite

21 maaliskuun, 2011
by

Terveisiä talven hiljaisuudesta. Pimeys ja kylmyys lannistivat ja lamauttivat, lisäksi tietokone päätti hajottaa näytönohjaimensa kahdesti. Täällä taas, tosin toistaiseksi ilman kuvia kun kamera ei uuden tietokoneen kanssa vielä toimi. Lupaan lisätä kuvia mahdollisimman pian.

Raakailu on jäänyt kylmyydessä vähemmälle, on tehnyt mieli lämpimiä asioita. Aion palata raakaruokaan taas nyt kun päivät pitenevät. Raakailun sijaan olen kiinnostunut lähiruuasta uudella tavalla ja viimeaikainen projekti on ollut soijan ja muiden tuontielintarvikkeiden käytön vähentäminen. Olen kokkaillut paljon herneistä ja juureksista ja opetellut tekemään kauramaitoa itse.

Tänään kaipasimme levitettä iltapalalle ja ajattelin tehdä hummusta. Otin pakkasesta pussin ja kaadoin sen sisällön metallivatiin ja vedenkeittimestä vettä päälle. (Mikrottomassa taloudessa tämä on nopein ja energiatehokkain tapa sulattaa kaikenlaisia papuja.) Vasta tässä vaiheessa huomasin sulattaneeni kikherneiden sijaan pussillisen keittämiäni keltaisia ruokaherneitä. Sitten huomasin että tahinikin oli loppunut ja päätin improvisoida oman uuden levitteen:

3 dl keitettyjä ruokaherneitä
10 vihreää oliivia
3 öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl tomaattien öljyä
1 rkl sitruunamehua

Sekoita aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Hyvää oli. Minun tomaattieni liemi oli maustettu aika voimakkaasti, siksi skippasin tästä mausteet. Oliiveista tuli suolaa. Mustapippuri ja tuore basilika sopisivat varmasti hyvin.

Jatkossa aktiivisempaa päivitystä!

Advertisement
2 kommenttia leave one →
  1. Riitta permalink*
    24 maaliskuun, 2011 7:26 pm

    Kivaa Raisa, että olet takaisin blogimaisemissa!

    Miten muuten tuon kauramaidon kanssa – teetkö sen höyryttämättömistä hiutaleista?

    Mä join maidon pois jättämisen jälkeen kauramaitoa, mutta vaihdoin jossain vaiheessa soijamaitoon proteiinin saannin takia. Kaurassahan ei proteiinia juuri ole. Toisaalta soija/mantelimaitoa menee mulla niin tajuttoman vähän vuorokaudessa, jottei sillä proteiinimäärällä mitään arvoa ole. Voisinpa siis mäkin pohtia takaisin kauramaitoon vaihtamista.

  2. 28 maaliskuun, 2011 5:28 pm

    Kauramaitoa olen tehnyt ihan perus-Rainbow-hiutaleista – ei pika- vaan niistä tavallisista. En osaa sanoa niiden höyryttämisestä.

    Mäkin olen ollut aikanaan tosi huolissani proteiinin saamisesta, mutta ei siinä soijamaito paljoa auta, kuten ei lehmiskään. Uskon että valkuaisen ylisaanti on länsimaissa paljon suurempi ongelma kuin sen liian vähäinen saaminen. Mä yritän pitää jotakin proteiinipitoista useimmilla ruuilla, ja syödä täysjyvää aina kun voin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: