Siirry sisältöön

Hunajaporkkanat (1:lle)

16 maaliskuun, 2011
by

Mulla on muutto kesken vielä seuraavan kuukauden, joten postauksia ei kannata tältä suunnalta odotella. Ruokatalous on viimeisten muutaman viikon koostunut pakastimen tyhjennyksestä ja supernopeista sosekeitoista ja pyttipannusalaateista. Tänään kuitenkin oli aikaa kokeilla jotain uuttakin eli näitä porkkanoita. Näinhän se on: yksinkertainen on usein parasta. Mulla on kaapissa Ranskan tuliaisina saatua timjamihunajaa, joka on ollut ihan huippua ruuanlaitossa, mutta tavallinen hunaja käy ihan yhtä hyvin.

1,5 isohkoa porkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
yrttisuolaa
2 tl (timjami)hunajaa (vaahterasiirappia vegaaneille)

Katkaise porkkanat kahteen osaan ja siivuta ne pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi (siis paksuudeltaan 3-4 mm). (Oikeesti mitään väliä tuollakaan, leikkaa minkälaisiksi haluat kunhan ne ovat tuon paksuisia.) Lorauta pannulle öljyä ja heitä porkkanat perään ja kääntele niitä. Ripottele päälle myös maltillisesti yrttisuolaa. Anna porkkanoiden saada väriä molemmin puolin, mutta älä anna niiden kypsyä ihan pehmeiksi. Suhteellisen kovalla lämmöllä siis kannattaa paistaa, nelosella tai vitosella. Kaada porkkanat astiaan ja valuta päälle hunaja ja sekoita. Jää koukuun, mä jäin kans.

Advertisement
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: