Bulgursalaatti
Tässä vielä yksi postaus viime viikon Lyonin matkalta. Suosittelen syömään tuoreena, koska seuraavana päivänä ei maistunut enää niin maukkaalta. Syötiin paistettujen munakoisoviipaleiden ja vihreän salaatin kanssa. Jälkiruokana kuminajuustoa, camembertia ja saint felicieniä. Oli hyvää.
250 g bulguria
150 g saksanpähkinöitä paahdettuna ja puoliksi halkaistuina
60 g pinjansiemeniä paahdettuna
4 isoa kypsää tomaattia kuutioituna
1 granaattiomenan siemenet / pari rkl granaattiomenamehua tai -siirappia
nippu persiljaa silppuna
ruukku minttua silppuna
2 rkl vadelmaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1-2 sitruunan mehu
2 tl jeeraa
suolaa maun mukaan.
Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja laita kulhoon. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota jeeraa siinä hetki. Lisää bulgurin sekaan. Silppua systeemit ja sekoita kaikki ainekset bulgurin sekaan.
Lyonilaiset kiittävät! Bulgursalaatti oli viikon herkkuhetki.
Höpöhöpö. Mä haaveilen niistä ekan illan saint-marcellin-viikunaleivistä ja sitä enemmän harmittaa että juustot jäivät teidän jääkaappiin.