Skip to content

Bulgursalaatti

maaliskuu 16, 2011
by

Tässä vielä yksi postaus viime viikon Lyonin matkalta. Suosittelen syömään tuoreena, koska seuraavana päivänä ei maistunut enää niin maukkaalta. Syötiin paistettujen munakoisoviipaleiden ja vihreän salaatin kanssa. Jälkiruokana kuminajuustoa, camembertia ja saint felicieniä. Oli hyvää.

250 g bulguria
150 g saksanpähkinöitä paahdettuna ja puoliksi halkaistuina
60 g pinjansiemeniä paahdettuna
4 isoa kypsää tomaattia kuutioituna
1 granaattiomenan siemenet / pari rkl granaattiomenamehua tai -siirappia
nippu persiljaa silppuna
ruukku minttua silppuna
2 rkl vadelmaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1-2 sitruunan mehu
2 tl jeeraa
suolaa maun mukaan.

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan ja laita kulhoon. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota jeeraa siinä hetki. Lisää bulgurin sekaan. Silppua systeemit ja sekoita kaikki ainekset bulgurin sekaan.

2 kommenttia leave one →
  1. sesse ja stéphane permalink
    huhtikuu 10, 2011 7:21 pm

    Lyonilaiset kiittävät! Bulgursalaatti oli viikon herkkuhetki.

    • Riitta permalink*
      huhtikuu 10, 2011 8:02 pm

      Höpöhöpö. Mä haaveilen niistä ekan illan saint-marcellin-viikunaleivistä ja sitä enemmän harmittaa että juustot jäivät teidän jääkaappiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: